Fragment

Dit is de Zondag met Jeroen de Ridder, Maartje de Lint en Roy Vogelaar

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dit is de Zondag met Jeroen de Ridder, Maartje de Lint en Roy Vogelaar

In Dit is de Zondag zijn deze week Jeroen de Ridder en Maartje de Lint te gast.

Nederland wordt steeds minder religieus, zo bleek onlangs uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau. Ook waarschuwden zij voor het stijgende onbegrip tussen gelovigen en niet-gelovigen. Dat moet anders, betoogde bijzonder hoogleraar christelijke filosofie Jeroen de Ridder vorige week in zijn inaugurele rede als bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hoe kan je wél redelijk praten over geloof? En is er een tegenstelling tussen geloof en verstand?

We bellen ook kort met EO-directeur Arjan Lock. Hij besloot af te reizen naar Oekraïne met bij zich 3 kaarsen met daarop een persoonlijke boodschap. Kapotgeschoten steden, grote vluchtelingenstromen en lichamen van onschuldige burgers die geraakt zijn door Russische raketten. Elke dag zien we weer nieuwe verschrikkelijke beelden uit Oekraïne, en dat kan een onmachtig gevoel geven. 

Maartje de Lint stond ooit op de planken als operazangeres. Tegenwoordig zingt ze nog steeds, maar in plaats van de schouwburg is haar stem nu te horen in huiskamers en verpleeghuizen. Als zorgzanger zingt zij samen met ouderen met dementie en nu leidt ze ook anderen op om samen met ouderen te zingen.

Sidekick Roy Vogelaar neemt je mee in het religieuze nieuws. Deze week gaat over voetballers die openlijk hun geloof tonen.

De presentator van deze week is David Boogerd.

Video niet beschikbaar