Fragment

Dit is de Zondag met Clemens van den Berg, Hanna Rijken en Hildebrand Bijleveld

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dit is de Zondag met Clemens van den Berg, Hanna Rijken en Hildebrand Bijleveld

In Dit is de Zondag zijn deze week Clemens van den Berg en Hanna Rijken te gast.

Clemens van den Berg promoveerde afgelopen maand op een onderzoek naar christelijke waarden en het begin van Europese eenheid. Redding, verzoening, solidariteit en een ‘verantwoordelijke maatschappij’: zomaar een paar begrippen die Europese politici regelmatig in de mond nemen. Maar ook begrippen met een duidelijk christelijke grondslag. In zijn onderzoek kwam Clemens erachter dat die politieke begrippen en Europese integratie en christelijke waarden nauw met elkaar verbonden zijn.

Theoloog en musicus Hanna Rijken deed onderzoek naar de Choral Evensong: Christelijke muziek die populair is bij muzikanten, gelovigen en niet gelovigen. Maar ondanks de populariteit blijven dominees achter, want in traditionele kerkdiensten is deze Choral Evensong nog maar nauwelijks te horen en dat is zonde vindt Hanna. Volgende maand komt haar boek ‘Choral Evensong in de Praktijk’ uit.

Sidekick Hildebrand Bijleveld neemt je mee in het religieuze nieuws. Deze week gaat het over de resultaten van de ChristenUnie en SGP in de gemeenteraadsverkiezingen.

De presentator van deze week is Jan Willem Wesselink.