Fragment

De Kamer moet accepteren dat de modernisering en reparatie van onze krijgsmacht altijd meer geld kosten dan van te voren voorzien

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Kamer moet accepteren dat de modernisering en reparatie van onze krijgsmacht altijd meer geld kosten dan van te voren voorzien

Zorgen en veel vragen bij de Tweede Kamer over de vervanging van onze onderzeeërs. Er is minimaal 2,5 miljard uitgetrokken voor vier nieuwe onderzeeboten, maar echte duidelijkheid over de kosten is er nog niet.
Volgens minister Hennis zit de vervanging nog in de studiefase en zal er de komende maanden meer duidelijk worden over de uiteindelijke kosten. Een meerderheid van de Kamer is voor de vervanging.
Onze onderzeeboten spelen een belangrijke rol in NAVO-verband. Nederland is bij uitstek de expert in inlichtingenwerk onder water. Heeft het parlement gelijk dat het vooraf precies wil weten wat nieuw defensiemateriaal kost? Of is de realiteit nu eenmaal dat de ontwikkeling van hypermodern oorlogstuig nooit op de cent te voorspellen is?
Sven Kockelmann gaat in gesprek met oud-minister (CDA) van Defensie Hans Hillen.

Video niet beschikbaar