Fragment

De Overdracht 1: 'Lobbyisten zijn geen kwaadaardige mensen. Iedereen heeft een belang, ik ook'

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Overdracht 1: 'Lobbyisten zijn geen kwaadaardige mensen. Iedereen heeft een belang, ik ook'

Video niet beschikbaar

Kamerleden komen, en Kamerleden gaan. Maar deze keer zijn het er wel heel veel: 80 kamerleden namen afscheid. Nieuwe Kamerleden hebben een hoop te leren en kunnen misschien een steuntje in de rug gebruiken van ervaren collega's die al iets langer rondlopen in de Haagse wandelgangen. Wat kunnen zij van elkaar leren? Vandaag in de serie 'De Overdracht' gaat het over lobby: is lobbyen altijd verkeerd? En wat doe je als je zelf lobbyist bent geweest? 

Te gast vanuit onze studio in de Tweede Kamer: Don Ceder van de ChristenUnie en nieuw Kamerlid Daniëlle Hirsch van GL-PvdA. Daniëlle Hirsch zit net in de Tweede Kamer. Hiervoor was ze directeur van Both-Ends, een belangenorganisatie voor betere milieu- en mensenrechten. Ze was lobbyist en zit nu zelf in de Tweede Kamer. Hoe rijmt ze dat?

Don Ceder van de ChristenUnie was zelf drie jaar geleden te gast in De Nieuws BV als nieuw Kamerlid om te praten over zijn verwachtingen over zijn Kamerwerk en de rol die lobbyisten daarin spelen. Hoe kijkt hij daar nu op terug? En welke tips heeft hij voor kakelvers Kamerlid Daniëlle Hirsch?

Luister hier de andere delen van 'De Overdracht' terug: