Fragment

Kee & Van Jole over het lintje van Marianne Thieme

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kee & Van Jole over het lintje van Marianne Thieme

De heren Kee en Van Jole maken wederom de balans op van de politieke week die achter ons ligt. Daarin spelen vier politici een rol. 

Marianne Thieme
Tot gisteren was Marianne Thieme fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Na 13 jaar nam ze afscheid van de Tweede Kamer. Met een lintje opgespeld nam ze hartelijk afscheid van alle kamerleden. Alleen Femke Merel van Kooten kreeg een kil handje. De vraag is nu of de koers van de partij gaat veranderen. 

Wybren van Haga
Een ander kamerlid blijft juist in de Tweede Kamer, terwijl zijn fractiegenoten dat waarschijnlijk liever anders hadden gezien. Van Haga neemt zijn zetel mee nadat hij uit de fractie van de VVD is gezet. Dat Van Haga zijn zetel meeneemt kan wellicht problemen opleveren binnen de coalitie, die nu haar meerderheid is verloren. 

Jesse Klaver & Rob Jetten
Jesse Klaver schuift op naar de coalitie, terwijl Rob Jetten zich steeds meer lijkt te profileren als oppositie. Voor Rob Jetten lijkt dat goed uit te pakken, voor Jesse Klaver iets minder. Kunnen de partijen niet beter van plek ruilen?