Fragment

Speech van de Maand: MMA-vechter Paddy Pimblett

  1. Fragmentenchevron right
  2. Speech van de Maand: MMA-vechter Paddy Pimblett

Dat een Amerikaanse politicus de Top 3 van de Speech van de Maand haalt, is eerder regel dan uitzondering. Dat geldt niet voor MMA-vechters. Maar Huib Hudig (presentatiecoach, Speak to Inspire) en Jurjen van den Bergh (campagnestrateeg, De Goede Zaak) kozen toch echt voor de toespraak en hartenkreet van Paddy 'the baddy' Pimblett als beste Speech van de Maand.
Begin deze maand won Pimblett een UFC-wedstrijd in Londen. Na afloop, tijdens een interview in de ring, greep de vechter zijn kans om een gevoelig onderwerp aan te snijden. Twee dagen voor de wedstrijd had zijn vriend Ricky een eind aan zijn leven gemaakt. Reden voor Pimblett om het stigma te benoemen dat mannen niet zouden mogen praten over hun gevoelens. "Ben jij een man met een zware last op je schouders en je denkt dat de enige uitweg zelfdoding is, praat met iemand", aldus Pimblett.

Op de tweede plaats eindigde de toespraak van Liz Cheney, prominent lid van de Republikeinse partij en tegenstrever van Donald Trump. Ook was er een ereplaats voor acteur Beau Schneider voor zijn speech tijdens de herdenking op 15 augustus.