Naar homepage
Fragment

De zaagmansquiz over UFC 232 en de kraker tussen Manchester City en Liverpool

  1. Fragmentenchevron right
  2. De zaagmansquiz over UFC 232 en de kraker tussen Manchester City en Liverpool

Vandaag in de zaagmansquiz:

De UFC of Ultimate Fighter Championship vecht men tegen elkaar in een kooi en zijn er meerdere vechtstijlen toegestaan. De Braziliaanse Amanda Nunes is na haar overwinning op de Amerikaans-Braziliaanse Cris Cyborg zaterdag, houder van twee UFC wereldtitels in twee verschillende gewichtsklassen.  Nunes verraste Cyborg en won met een geweldige knock-out. 

Ook stond de terugkeer van de Amerikaan Jon Jones op de agenda. Hij stond 15 maanden aan de kant vanwege een dopingschorsing. Hij won zijn partij van de Zweed Gustafsson en nam daarmee de vrijgekomen titel in het lichtgewicht over.

Hoe groots waren de prestaties dit weekend? Jaike Belfor, actrice en zelf ook vechtsporter weet hier alles van.

De Engelse voetbalclub Liverpool FC is één van de grootste clubs ter wereld. In het verleden speelden grote namen als Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Fernando Torres en onze eigen Dirk Kuyt voor The Reds. Toch wonnen al deze spelers nooit de Premier League met Liverpool. Morgenavond speelt Liverpool tegen de directe concurrent Manchester City. Wint Liverpool dan lijkt de eerste titel in 29 jaar wel heel dicht bij te komen.

De grote man bij Liverpool is momenteel Virgil van Dijk. Weet hij zijn team morgen naar een overwinning te loodsen? We vragen het aan Tom van Hulsen, journalist bij Trouw en kenner van het Engelse voetbal.