Fragment

Kamerleden: deze maatregelen moeten nu genomen worden in de jeugdzorg

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kamerleden: deze maatregelen moeten nu genomen worden in de jeugdzorg

Kamerleden Lisa Westerveld (GroenLinks) en Martin Wörsdörfer (VVD) willen dat minister Hugo de Jonge (CDA, Volksgezondheid) op korte termijn maatregelen neemt zodat jongeren met complexe psychische problemen niet langer tussen wal en schip vallen. In een ingezonden stuk in het AD stellen ze voor dat er een helpdesk komt om jongeren door het oerwoud van instellingen en behandelaars te loodsen. Ook willen de Kamerleden dat de minister inzicht verschaft in de wachtlijsten van instellingen en noemen ze het een grote frustratie dat "jongeren die na maanden wachten eindelijk een intake hebben en dan pas horen dat deze instelling ze tóch niet kan helpen. Zodat ze vervolgens op de volgende wachtlijst terechtkomen. Wie verzint dit?"

In De Nieuws BV lichten de Kamerleden bij Renze Klamer hun ideeën toe. Kinderpsychiater Robert Vermeiren (Curium-LUMC) reageert. Hij kent de weerbarstige werkelijkheid van de jeugdzorg als geen ander.

En hoe is het eigenlijk met Charlotte Bouwman? Renze belt met Bouwman die 5 weken geleden bij het ministerie van VWS begon met een 'sit in'. Ze kampt al jaren met complexe psychische problemen en suïcidale neigingen en wil een geschikte behandelplek voor haar en vele anderen die in dezelfde situatie zitten.