Fragment

Plannen GL-PvdA op bestaanszekerheid stellen NSC van Pieter Omtzigt niet gerust

foto: ANPfoto: ANP
  1. Fragmentenchevron right
  2. Plannen GL-PvdA op bestaanszekerheid stellen NSC van Pieter Omtzigt niet gerust

Video niet beschikbaar

We tellen af naar de verkiezingsdag, smullen van de campagne en kijken reikhalzend uit naar de volgende peiling. Want wie gaat er winnen? Nou, misschien Pieter Omtzigt wel. Maar trekt de toeslagenmessias het nog wel? En hoe gaat het met de mensen die met Pieter in de cockpit zitten? 

In deze 'Week van Kee' is niemand minder dan Eddy van Hijum te gast. De voormalig prominent CDA-er stapte over naar NSC en is nu de rechterhand van Pieter Omtzigt. Als mede-partij ideoloog van NSC schreef Van Hijum het verkiezingsprogramma. Patrick Lodiers en politiek duider Peter Kee praten met Van Hijum over de felle kritiek die Omtzigt over zich heen krijgt van andere lijstrekkers. 

Dilan Yeşilgöz (VVD) beticht Omtzigt van "oerconservatieve ideeën", Frans Timmermans (GL-PvdA) vindt Omtzigt besluiteloos, wat niet past bij het ambt van premier, en volgens Rob Jetten (D66) kan het niet door de beugel dat NSC het verkiezingsprogramma niet laat doorrekenen. Zit er een kern van waarheid in de kritiek? En wil Eddy van Hijum niet zelf naar het torentje, als Omtzigt dat niet wil?