Fragment

Wilders 'liever naar Molenbeek' dan naar Pauw

  1. Fragmentenchevron right
  2. Wilders 'liever naar Molenbeek' dan naar Pauw

Geert Wilders zit deze zomer precies 20 jaar in de Tweede Kamer. Als geen ander slaagde hij er in die jaren in om het politieke debat te domineren. Maar is dat succes een zegen of zou het straks nog wel eens zijn eigen ondergang kunnen worden? De Week van Kee zet het op een rijtje.

Het is een bijzondere week voor Wilders. De Eerste Kamer stemde in met een boerkaverbod, zo'n dertien jaar nadat Geert Wilders ervoor had gepleit in de Tweede Kamer. Daarnaast overhandigt Arthur Blok vandaag zijn boek aan Wilders over de partijleider. Ze voerden daarvoor meerdere gesprekken.

'Liever naar Molenbeek'

Voor veel journalisten is zo'n gesprek niet vanzelfsprekend. Ze weet ook Peter Kee. Na jaren van vergeefse pogingen, lukte het hem slecht één keer om Wilders aan de laten schuiven bij Pauw. En dan alleen voor een speciaal verkiezingsdebat. De hoop dat Wilders daarna vaker te gast zou kunnen zijn vervloog daarna snel: Op de uitnodiging om na de aanslagen in Brussel aan te schuiven zei hij nog 'liever naar Molenbeek te gaan'.

In de Week van Kee blikken we terug op 20 jaar Wilders en praten we na met auteur Arthur Blok van het boek Zo gek is het geworden.