Fragment

Basketballer LeBron James: veelzijdige sportlegende

  1. Fragmentenchevron right
  2. Basketballer LeBron James: veelzijdige sportlegende

LeBron James, drievoudig winnaar van het NBA-kampioenschap, drong onlangs toe tot de top 5 van meest scorende spelers in de NBA, aller tijden. Hij passeerde daarmee de legendarische Wilt Chamberlain en is nu op jacht naar nu de nummer vier op de lijst: Michael Jordan.

James, de kersverse speler van de LA Lakers, maakte onlangs de overstap van de Cleveland Cavaliers waarmee hij in 2016 de titel pakte. In 2012 en 2013 werd James kampioen met Miami Heat en hij won talloze andere prijzen. Zo werd hij vier keer uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de NBA.

Volgens velen is LeBron James de beste basketballer ooit, of in elk geval van zijn generatie. Hij laat niet alleen op het veld van zich horen. Daarbuiten is hij een uitgesproken stem tegen racisme, politiegeweld en president Trump. Dat is een 'bum', aldus James. Hij heeft meer dan 41 miljoen volgers op Twitter en bijna 48 miljoen op Instagram. De basketballer, in 2002 al door Sports Illustrated uitgeroepen tot 'de uitverkorene', is mede daardoor een van de meest invloedrijke sporters ter wereld. 

De Nieuws BV schetst een portret van deze sportlegende en doet dat met de basketbalcommentatoren Ronald van Dam (Ziggo Sport) en Glenn De Hollander (Eleven Sports).