Fragment

De Drentse wortels en lokale politiek heldin van Kamerlid Ziengs

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Drentse wortels en lokale politiek heldin van Kamerlid Ziengs

De afstand tussen het Haagse Binnenhof en Drenthe is groot. Met de auto duurt de reis van Assen naar Den Haag als snel 2,5 tot 3 uur. Zoals veel plattelandsregio's, haalt Drenthe nauwelijks de landelijke media en politiek. Maar één Kamerlid weet als geen ander wat er lokaal speelt en dat is Erik Ziengs (VVD). Hij had jarenlang een handel in sportartikelen in Assen, was voorzitter van de winkeliersvereniging en lokaal actief voor de VVD.

Ziengs verliest het Drentse belang nooit uit het oog. Dreigt de legerkazerne in Assen te sluiten of het belastingkantoor in Emmen? Ziengs bemoeit zich ermee. En regelmatig met succes. Zo bleef de kazerne open en bleven honderden banen in Assen behouden. 

'De liberale Drent in het parlement', zoals Ziengs zich graag afficheert, presenteert in de Nieuws BV zijn lokale poltieke heldin. Dat is Mirjam Pauwels, VVD-lijsttrekker en wethouder in gemeente De Wolden. Een uitgestrekte gemeente: "we hebben een hectare per inwoner", aldus Pauwels. Den Haag zou volgens haar meer oog moeten hebben voor de regio. "De regio’s zijn zo verschillend. One Size Fits All werkt natuurlijk niet. We hebben hier echt andere dimensies, andere afstanden. Den Haag zou iets dichterbij de mensen mogen staan."