Fragment

Loop langs bekende Nederlandse filmscenes in de Utrechtse binnenstad!

  1. Fragmentenchevron right
  2. Loop langs bekende Nederlandse filmscenes in de Utrechtse binnenstad!

Video niet beschikbaar

Filmscenes te over die in Utrecht zijn geschoten! En om nou precies te weten waar welke scene is opgenomen, kun je de filmroute lopen. Een van de meest iconische scènes op die route, is bij de Winkel van Sinkel, in de bocht van de Oudegracht: een bloedstollend spannende achtervolging in Amsterdamned. Verslaggever Rozemarijn Brus loopt samen met Marlou Heijnen, film commissioner bij de gemeente Utrecht, en met Jeroen Roose-van Leijden, centrummanager bij de Stichting Centrummanagement Utrecht een deel van de route en begitn natuurlijk bij deze filmscene die Utrecht op de kaart heeft gezet.

Scenes van de film Riphagen zijn ook in Utrecht opgenomen. Die film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Dus de grote vraag is: hoe zorg je dat een straat van deze tijd wordt veranderd naar een straat uit de jaren '40?

Video niet beschikbaar

Een zijstraat van de bekende Voorstraat is de plek waar meerdere filmscenes zijn opgenomen. De Oost, Zwartboek, De Helleveeg: het zijn allemaal films waar deze straat en specifiek een bijzondere garage, in te zien is. Een must see dus, als je langs de filmroute loopt!