Fragment

Theatervoorstelling 'Songs for no one': wat betekent het om te leven in een dictatuur

  1. Fragmentenchevron right
  2. Theatervoorstelling 'Songs for no one': wat betekent het om te leven in een dictatuur

'Songs for no one' is de titel van de theatervoorstelling van Nastaran Razawi Khorasani en vertelt over de onzichtbare levens van twee jonge kinderen in de streng islamitische samenleving van Iran.

Deze week speelt Nastaran Razawi Khorasani haar laatste voorstellingen. De voorstelling maakte zij al in 2019, maar is vandaag de dag actueler ooit is. Op 16 september dit jaar wordt de Koerdisch Iraanse Masha Amini op brute wijze vermoord door de Iraanse moraalpolitie omdat ze haar hoofddoek te los zou hebben gedragen. Na haar dood komen er wereldwijd protesten op gang. Deze protesten zijn nu bijna drie maanden aan de gang. 

Nastaran vertelt hoe zij tot deze voorstelling kwam en waar ze op hoopt in deze intense periode die ze omschrijft als een psychologische thriller. 

Donderdag 15 december tot en met zaterdag 17 december zal Nastaran haar laatste drie voorstellingen spelen in het Frascati Theater in Amsterdam. Op 15 december is er in samenwerking met de Women Life Freedom beweging in Nederland een speciaal contextprogramma na afloop van de voorstelling. 

De voorstelling is zowel in het Nederlands als Engels. Meer informatie via nastaran.nl