Fragment

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer over het Groningse gasdebat

  1. Fragmentenchevron right
  2. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer over het Groningse gasdebat

Urenlang stond minister Eric Wiebes van Economische Zaken gisteravond in de Tweede Kamer om uit te leggen hoe het toch verder moet met de versterking van 1588 woningen in het Groningse aardbevingsgebied.

Eerder kondigde hij aan om met volgende stappen te wachten voor die woningen tot er een nieuw advies ligt van de Mijnraad. Volgens de inmiddels opgestapte Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders schond de minister daar afspraken mee met de bewoners.

Onder gejoel van Groningse toeschouwers, bleef de minister bij zijn beslissing. "Drie maanden extra wachten is heel zuur, maar het valt in het niet bij gewoon doorgaan met iets wat het niet veiliger maakt, maar waardoor je wel een heleboel huizen voor niks gaat slopen."

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer prijst het besluit om de Groningse gaswinning terug te schroeven, maar vindt het besluit over de versterking 'onvoorstelbaar'. "Ik had gehoopt en eigenlijk ook wel verwacht dat de coalitie Wiebes terug zou fluiten en zou zeggen 'je hebt de afspraak gemaakt, kom ze na'."