Fragment

Peter Kee en Ron Meyer razen door de campagnes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Peter Kee en Ron Meyer razen door de campagnes

Politiek commentator Peter Kee heeft dit keer SP-voorzitter en campagneleider Ron Meyer meegenomen om de stand in de verkiezingscampagne te bespreken. Volgens Meyer ligt de focus nu op de diplomatieke rel met Turkije, maar zal de kiezer daar zijn stem niet van af laten hangen. Die kijkt naar thema's die er over een half jaar ook toe zullen doen, zoals AOW en zorg, aldus Meyer. 

De SP zit in een winning mood, dat is te merken aan de voorzitter. Waar zijn partij een paar maanden terug in een forse dip zat, klimt de SP de laatste weken in de peilingen uit het dal. In de Peilingwijzer staat de partij nu op 15-17 zetels. Dat zit nog erg dichtbij de huidige 15, maar volgens Meyer gaat de partij daarmee richting de op een na grootste overwinning in de partijgeschiedenis. Onder Jan Marijnisse scoorde de SP in 2006 25 zetels. Daar kan Meyer slechts van dromen.

Volgens Peter Kee heeft de SP weinig geprofiteerd van de regeringsdeelname van de PvdA. Die partij verloor in de peilingen zo'n twee derde van de huidige zetels, maar daar zag de SP nagenoeg niets van terug. De partij profiteert nu, dankzij het standpunt 'AOW terug naar 65' , wel van de AOW-blunders van 50Plus-lijsttrekker Henk Krol.