Fragment

Kee en Van Bruggen bespreken falende PvdA campagne

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kee en Van Bruggen bespreken falende PvdA campagne

Erik van Bruggen van campagnebureau BKB was in het verleden strateeg bij de PvdA. Hij besprak vandaag met politiek commentator de campagnes van PvdA, SP en GroenLinks. 

De Partij van de Arbeid staat er bepaald niet florissant voor: de partij noemt campagne zelf een uphill battle. Voor Van Bruggen, PvdA-man in hart en nieren, is Lodewijk Asscher hoe dan ook de beste premierskandidaat. Maar hij toont zich ook kritisch over de campagne. Die begon pas eind 2016, na de strijd tussen Samsom en Asscher. Van Bruggen: "je zat nu later dan alle andere partijen, Rutte was al sinds de zomer bezig. De PvdA kwam er achteraan kachelen. Er is heel weinig tijd geweest om Asscher te presenteren als nieuwe leider van Nederland."

Spekman

"De campagne is niet in staat om het centrale verhaal van de PvdA te vertellen, het is heel gefragmenteerd", aldus Van Bruggen. Of partijvoorzitter Hans Spekman verantwoordelijk is? "Er zijn echt fouten gemaakt in de organisatie, hij is verantwoordelijk voor die campagne." 

Mastodonten

Over de coryfeeën als Wouter Bos en Job Cohen die in de media van zich laten horen, is Van Bruggen vernietigend: "je ziet nu dat een heel circus van mastodonten nu gaat zwartepieten, dat hij dit en dat niet goed heeft gedaan." De BKB-baas roept ze met kracht op daarmee te stoppen omdat ze Asscher en zijn campagne geen goede dienst bewijzen.