Fragment

Noha den Hartog over de vermissing van haar beste vriend Orlando Boldewijn

  1. Fragmentenchevron right
  2. Noha den Hartog over de vermissing van haar beste vriend Orlando Boldewijn

Het is ruim een week geleden dat de 17-jarige Orlando Boldewijn verdween. Sinds vorige week zondag ontbreekt - na een afspraak via de datingapp Grindr - ieder spoor. Gisteren heeft de politie een groot onderzoek naar de vermissing ingesteld. Ondertussen zijn familie en vrienden radeloos en maken zich ernstige zorgen. 

Volgens zijn beste vriendin Noha den Hartog zijn, naar aanleiding van het passanten-onderzoek dat de politie gisteren hield en de Vermist Kind alert, verschillende tips binnengekomen, maar hebben die nog niet tot nieuwe feiten geleid.

Orlando had zondag 18 februari twee afspraken. Iets dat zijn vriendin Noha niet kan verklaren. "Hij heeft nog nooit twee dates op een avond gehad." Ook had hij haar wel vaker als smoes gebruikt, maar normaal gesproken liet hij haar dat dan weten. "Dat heeft hij deze keer ook niet gedaan."

Orlando zou zondag eerst met een man van rond de 30 in Schiedam hebben afgesproken en daarna een date hebben gehad met een 20-jarige man in Den Haag. Die laatste zou hem vervolgens hebben afgezet bij een busstation op de Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg. Een ooggetuige heeft hem daar ook voor het laatst gezien, zo blijkt uit het passanten-onderzoek van de politie. 

De vermissing vorige week zondag gebeurde een dag voor de toetsweek. Noha: "Hij had maandag twee examens en hoe ziek Orlando ook is, of hoe vervelend hij zich voelt, hij maakt de toets wel. Ook al haalt hij een één." In zijn kamer lag volgens Noha ook zijn toets-schema klaar. "Hij was heel erg serieus met zijn toekomst bezig, kwam altijd op werk opdagen en haalde alleen maar goede cijfers." 

Op school houdt de vermissing van Orlando iedereen bezig. Noha: “Hij is erg geliefd. Iedereen die op school aankomt begint direct te huilen, want hij hoort daar gewoon te staan.” 

De politie is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, dan kunt u bellen met de opsporing van Rotterdam-Oost via 0900-8844 of uw tip achterlaten via www.politie.nl.