Fragment

Kee en Van Jole over Johan Remkes en de toekomst van de PvdA

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kee en Van Jole over Johan Remkes en de toekomst van de PvdA

Er is weer van alles in de hand in politiek Den Haag. Het onderzoek naar Khadija Arib en de rol van Kamervoorzitter Vera Bergkamp houdt de Tweede Kamer deze week in zijn greep. Ondertussen tikt de inspectie Mark Rutte op zijn vingers. En oh ja, we hebben ook nog een nieuwe minister!

Gelukkig zit ons politiek duo Peter Kee (BNNVARA) en Francisco van Jole (Joop.nl) er bovenop. Vlak voordat Johan Remkes zijn persconferentie geeft over zijn stikstofbevindingen, bespreken Kee & Van Jole de kersverse landbouwminister Piet Adema (CU). Volgens Van Jole weet Adema precies wat Remkes' conclusies zijn, anders had hij de functie nooit gedaan. ,,Maar het is eigenlijk knap dat ze ├╝berhaupt iemand hebben gevonden die dit wil doen", aldus Kee. 

En hoe zit het met de toekomst van de PvdA? Khadija Arib vertrekt uit de Kamer. Henk Nijboer stapt uit het presidium. En aan fractieleider Attje Kuiken de taak om de rest bij elkaar te houden. ,,De ene dag is voor de PvdA nog erger dan de andere dag", constateert Van Jole. Luister het hele gesprek in De Nieuws BV.