Fragment

Speech van de maand januari: Nahles, Blanchett en Oprah

  1. Fragmentenchevron right
  2. Speech van de maand januari: Nahles, Blanchett en Oprah

Jurjen van den Bergh en Sywert van Lienden zetten op deze laatste donderdag van de maand de drie beste toespraken op een rij.

Andrea Nahles, de fractievoorzitter van de Duitse sociaal-democraten in de Bondsdag, staat met haar vurige toespraak op het SPD-congres op de derde plek. Zij verdedigde vol passie de keus om wederom een samenwerking aan te gaan met Angela Merkel. 

Volgens Jurjen verdient actrice Cate Blanchett een tweede plaats in de top 3 met haar toespraak tijdens het World Economic Forum in Davos. Haar toespraak stak boven die van andere prominente sprekers uit, omdat ze een menselijk verhaal vertelde over vluchtelingen en hun benarde positie.

Absolute winnaar is Oprah Winfrey met haar toespraak tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Een toespraak die insloeg als een bom, waarin ze vrouwen op het schild hees die jarenlang werden onderdrukt en leden onder racisme en misbruik. Moeiteloos knoopte ze belangrijke thema's als de Amerikaanse segragatie en de MeToo-discussie aan elkaar.