Fragment

Kati Piri (PvdA) over Afghanistan: "Moeilijk om niet het verschil te kunnen maken voor mensen"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kati Piri (PvdA) over Afghanistan: "Moeilijk om niet het verschil te kunnen maken voor mensen"

Dertig bingonummers, dertig vragen: persoonlijk en over de actualiteit. We sluiten onze reeks bingomolen-interviews af met Kati Piri, Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ze vindt dat de urgentie totaal mist. Al weken geleden kwam de roep uit de Kamer om de Afghaanse tolken naar Nederland te halen, maar er was weinig actie. Hoe kan je als Kamerlid verschil maken?

"Frustrerend vind ik het", zegt Piri. "Het valt mij zwaar als ik voor individuele mensen niet het verschil kan maken." Dat wordt helemaal pijnlijk duidelijk bij zo'n complex dossier op afstand als Afghanistan. 

Naast de vragen over de actualiteit, vraagt Natasja Gibbs het Kamerlid het hemd van het lijf als het gaat om persoonlijke kwesties: Wat zou u nog redden als uw huis in de fik vliegt? Hoe was uw opvoeding? Wat is uw meest gênante moment? En wat is uw grootste teleurstelling?

In dit interview leert u het PvdA-Kamerlid van een andere kant kennen! De andere interviews zijn hier terug te zien:

- Helga van Leur: 'Klimaatverandering is een feit, de aanpak is politiek'
- Robèrt van Beckhoven vertelt hoe hij het liefst dood wil gaan 
Advocaat Onno de Jong is kritisch over de veiligheid van de naasten van kroongetuigen "De minister is er wel mee bezig, maar het is nog steeds niet voldoende. Anders zou Peter R. nog leven"