Fragment

Waar moet de compensatie voor de hoge energierekening en inflatie van betaald worden?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Waar moet de compensatie voor de hoge energierekening en inflatie van betaald worden?

De energierekening wordt onbetaalbaar, er is een historisch hoge inflatie, en als je bij de pomp staat, betaal je maar met je ogen dicht om de schade niet te zien. Het Financieel Dagblad kopte deze week al: "Kritiek op passieve opstelling kabinet in energiecrisis zwelt aan". Is die kritiek terecht?

Dat bespreken we in deze Week van Kee met niemand minder dan Henk Nijboer, hét cijfer-kamerlid van de PvdA, die wel wat plannetjes wil voorleggen aan het kabinet. En natuurlijk, zoals elke vrijdag: Peter Kee, de politieke diesel van BNNVARA.

Het kabinet mag wel wat meer doen, vindt Nijboer. Waar moet de compensatie voor de hoge energierekening en inflatie van betaald worden? Als het aan het PvdA-Kamerlid ligt, voeren we een 'overwinstbelasting' in. Wat dat plan inhoudt legt Nijboer uit in deze aflevering vanDe Week van Kee.

Meer politiek van De Nieuws BV? Luister dan naar onze podcast: De Nieuws BV Politiek. Daar vind je alle politieke onderwerpen uit ons programma verzameld! De Nieuws BV politiek dus; te vinden in je favoriete podcastapp!