Fragment

Spoedberaad 27 EU-ministers over energiecrisis: "Urgentie wordt niet gevoeld in Nederland, maar met strenge winter wordt het heel spannend"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Spoedberaad 27 EU-ministers over energiecrisis: "Urgentie wordt niet gevoeld in Nederland, maar met strenge winter wordt het heel spannend"

Video niet beschikbaar

Vandaag komen alle Europese energieminister samen voor een spoedberaad over de energiecrisis in Europa. Met de enorme stijging van de energieprijzen, de naderende winter en de onzekere levering van gas moet er razendsnel een oplossing worden bedacht.

Een prijsplafond op Russisch gas, extra belastingmaatregelen voor fossiele energiebedrijven en een besparingsplicht, dus allemaal zuiniger omgaan met energie: dat zijn een aantal maatregelen die vandaag besproken worden. Tot voor kort leken deze maatregelen echt onmogelijk erdoor te komen. Gaan deze plannen het wel redden?

Te gast is Bas Eickhout, Europarlementarier voor GroenLinks en vicevoorzitter van de commissie die zich bezighoudt met milieubeleid. In die hoedanigheid zit hij bovenop het energiedossier. Daarnaast is Eickhout binnen De Groenen de coördinator voor het hele klimaatpakket. Kortom, de man in Europa die we moeten spreken vandaag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.