Fragment

Burgemeestersbingo in Den Haag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Burgemeestersbingo in Den Haag

Burgemeester crisis

Het is sinds begin deze maand chaos op het stadhuis in Den Haag. Nadat twee wethouders terugtreden vanwege vermeende corruptie en de burgemeester opstapt door vreugdevuren, wordt er ook nog eens vertrouwelijke informatie gelekt naar de media. Den Haag heeft betere tijden gekend en schreeuwt om een stevige bestuurder. 

Johan Remkes gaat als waarnemend burgemeester puinruimen in de Hofstad. In de tussentijd wordt gezocht naar een nieuwe burgemeester die definitief het ambt kan en durft te bekleden. Wat én wie hebben de Hagenaren en Hagenezen nou echt nodig? 

Bruno Bruins

Ivar Lingen (politiek verslaggever Omroep West), Frits Huffnagel (oud-wethouder VVD Den Haag) en Ceyda Palta (jongeren ambassadeur in Den Haag) schetsen het profiel voor de nieuwe burgermoeder of -vader. Daarin komen verschillende namen en benodigde eigenschappen voorbij. De meest opvallende naam: Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Bruins was van 2000 tot 2006 wethouder in Den Haag en is dus geen onbekende voor de stad. Volgens Huffnagel een uiterst geschikte kandidaat. Andere namen die worden genoemd zijn die van voormalig fractievoorzitter van de D66 Alexander Pechtold, voormalig staatssecretaris Martin van Rijn en ook van voormalig minister Ronald Plasterk. Huffnagel denkt en hoopt echter dat Bruno Bruins na de zomer van 2020 de stad zal gaan leiden. 

Video niet beschikbaar