Fragment

Week van Kee met campagneleider BBB: 'We denken al anderhalf jaar dat we de grootste kunnen worden'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Week van Kee met campagneleider BBB: 'We denken al anderhalf jaar dat we de grootste kunnen worden'

Video niet beschikbaar

Na weken campagne voeren, weten we sinds woensdagavond eindelijk hoe de stemmen verdeeld zijn. Voor de een hoogtepunt, de andere een dieptepunt. We bespreken het in De Nieuws BV met onze politiek duider Peter Kee. Voor de Week van Kee heeft hij twee campagneleiders meegenomen: Derk Boswijk (CDA) en Henk Vermeer (BBB). Hoe kijken ze terug op de campagne?

Boswijk spreekt van een waardeloze uitslag voor het CDA. Hij is kritisch op het kabinet, inclusief zijn eigen partij. ,,Ze strooien in het stikstofdossier met keiharde deadlines. Maar ze komen niet over de brug met instrumenten om stikstof te reduceren." Boswijk snapt dat mensen dan gefrustreerd raken.

De architect van de grote verkiezingswinst was uit op een positieve campagne voor BBB. En hij vindt dat hij in zijn handen mag knijpen met Caroline van der Plas als boegbeeld. ,,Zeker als je naar de andere lijsttrekkers kijkt", aldus Vermeer. De enorme zegen komt voor hem niet als een verrassing. ,,Al anderhalf jaar denken we dat we de grootste kunnen worden."

Boswijk noemt Tjeerd de Groot (D66) de beste campagneleider voor BBB. Wat vindt Vermeer daarvan? ,,Ik denk dat de rol van Tjeerd de Groot niet onderschat mag worden. D66 was door Rutte buitenspel gezet en toen dachten ze: hoe moeten wij dan aandacht krijgen? Dan maar aandacht geven aan onze grootste tegenpool." 

Luister het hele gesprek in de Week van Kee nu terug.