Fragment

De Week van Pleijsier: 'Discussie over de natuurherstelwet wordt feitenvrij gevoerd'

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Week van Pleijsier: 'Discussie over de natuurherstelwet wordt feitenvrij gevoerd'

Video niet beschikbaar

Het klimaat verandert en dat moeten we tegengaan! Daarom maakte Frans Timmermans de Green Deal, zodat de Europese lidstaten de handen ineen kunnen slaan om de opwarming van moeder aarde tegen te gaan. Onderdeel daarvan is de Natuurherstelwet. En die wet deed nogal wat stof opwaaien deze week. Een voorstel om die natuurherstelwet van tafel te vegen, werd nipt verworpen.

Gister werd erover gestemd: Een voorstel om de natuurherstelwet helemaal in de prullenbak te gooien. Er mochten 88 Europarlementariërs stemmen. De uitslag? 44-44. Op het nippertje mag de natuurherstelwet dus blijven. Maar waarom is er zo ontzettend veel kritiek op deze wet? En gaan die wetten er nog wel komen als er zoveel weerstand komt vanuit de lidstaten en het Europees Parlement zelf? 

Genoeg reden om daarover door te praten in De Nieuws BV. Dit keer in 'De Week van Pleijsier'. Peter Kee is namelijk een weekje op vakantie, dus onze politiek redacteur Anna Pleijsier neemt het over. Ze heeft Mohammed Chahim, Europarlementariër voor de PvdA, meegenomen. Als partij-genoot van Frans Timmermans weet Chahim als geen ander hoe het zit met de natuurherstelwet en de Green Deal.