appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

'Blijf gewoon geld uitgeven'

Pixabay
vrijdag 20 maart 2020 | EO | NOS | Redactie Twitter

Nu veel mensen binnen blijven om het coronavirus niet te verspreiden, zitten veel ondernemers met zorgen. Bij ondernemersvereniging ONL staat de telefoon roodgloeiend, vertelt bestuurslid Mirjam Bink. Ze roept mensen op om, via het internet, gewoon geld te blijven uitgeven. "Anders gaan we er nog een economische crisis achteraan krijgen", zei ze in het coronaspreekuur.

Bink was te gast in het coronaspreekuur van Nieuws & Co en Dit is de Dag, met Petra Grijzen en Tijs van den Brink. Ze beantwoordde een vraag van luisteraar Sjaak Boone, die zich afvroeg hoe hij als burger iets bij kon dragen aan de economie.

Mirjam Bink (ONL) vindt dat we geld moeten blijven uitgeven

Uitgavenpatroon

"Ik zou iedereen die zeker is van zijn baan, oproepen om zoveel mogelijk zijn of haar uitgavenpatroon te handhaven", zegt Bink. "Ben je lid van een sportclub, betaal het gewoon door. Ging je één keer per week uit eten, bel het restaurant dan met de vraag of je het kunt afhalen."

Bink vindt dat we de economie op gang moeten houden, anders dreigt er een economische crisis ná de coronacrisis. "Het geld moet uiteindelijk rollen", vindt ze.

Internet

Het internet kan een belangrijke rol spelen, vindt Bink, omdat je in Nederland heel veel online kunt bestellen. "De onlinestructuur is hier heel goed vergeleken met andere landen", zegt de ondernemer. Ze hoopt dat Nederlanders hier gebruik van maken.

Het hele coronaspreekuur is hier terug te luisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of entertainment; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1