appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV
STER Advertentie

MKB voorman Vonhof: Bundel geld in coronafonds voor bedrijven

ANP
maandag 16 maart 2020 | KRO-NCRV | Redactie

De voorman van MKB Nederland, Jacco Vonhof wil dat er een noodfonds wordt ingesteld voor ondernemers die last hebben van nadelige gevolgen van het coronavirus. "De maatregelen van het kabinet zijn goed, maar het gaat niet snel genoeg en niet eenvoudig genoeg", zegt Vonhof in 1 op 1.

MKB voorman Vonhof: 'Bundel geld in coronafonds voor bedrijven'

Mededinging maar even uitschakelen

Bedrijven die nu stil liggen door corona moeten worden geholpen om te voorkomen dat ze niet meer opstaan. Vonhof denkt dat de 90 miljard euro waar het kabinet eerder op hintte genoeg zou moeten zijn. Vonhof pleit voor directe hulp aan KLM.

"De Mededingingswet moet maar even uitgeschakeld worden. Jammer dan voor de Mededingingswet. Bij KLM zijn 35.000 banen. Meer dan 100.000 banen die afhankelijk zijn van KLM. Heel veel MKB-ers zijn afhankelijk van KLM. Goeie bedrijven moeten gewoon gesteund worden. KLM dus ook."

"Laten we een beetje naar elkaar omkijken. Onze onderliggende economie is gezond dus het moet goed komen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1