appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ryanne van Dorst: 'Ik ben altijd zoekende'

De Perstribune
zondag 15 november 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Ryanne van Dorst werd bekend onder de artiestennaam Elle Bandita, maar inmiddels is ze een duizendpoot die vooral op tv te zien is. Volgens Van Dorst past dat goed bij haar. "Ik ben elke dag iemand anders."

De Perstribune: Ryanne van Dorst

Dat zei Van Dorst zondag op De Perstribune van MAX. "Ik denk dat alles wat ik leer mij elke keer doet veranderen." Op dit moment is Van Dorst te zien in de revival van Wie van de Drie op SBS 6 en Nachtdieren op NPO 3. In dat laatste programma gaat ze op bezoek bij mensen die de slaap 's nachts niet kunnen vatten. "Ik ben echt heel trots op dat programma."

Het bijzondere gewoon maken

Van Dorst wil in programma's als Nachtdieren bijzondere mensen laten zien. Vaak zit daar een masker voor die mensen, zegt ze. "We doen ons altijd beter voor dan we zijn." Ook hekelt Van Dorst dat de televisie tegenwoordig zo preuts is geworden. Daarvoor wijst ze naar het programma Sex voor de Buch van de jaren '90. "Wat ik daar mooi aan vind is dat het allemaal kon op televisie. Daardoor werd dit bijna gewoon." Het heeft ervoor gezorgd dat Van Dorst een eigen doel heeft op de tv. "Ik zie het als mijn missie om het bijzondere gewoon te maken en het gewone bijzonder."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ryanne van Dorst over de tv van vroeger

Van Dorst staat zelf bekend als een rebels mens. Zo vertelde ze dat ze in haar vroege tienerjaren al een tattoo had. "Een zwarte ster die je ook op van die All Stars hebt. M'n ouders vonden het helemaal ruk." Daar bleef het niet bij. "Op een gegeven moment had ik acht piercings in m'n gezicht." Van Dorst trok al snel weg uit Maassluis om andere scenes te ontdekken, zoals de kraak- en de punkscene.

Het programma Nachtdieren is elke dinsdag om 22:00 uur te zien op NPO 3. Wie van de Drie is elke zondag om 20:25 uur op SBS 6.

De Perstribune: Ryanne van Dorst

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1