appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Peter van der Vorst: 'Linda de Mol mag altijd terugkomen'

De Perstribune
zondag 25 oktober 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Peter van der Vorst is nu ruim anderhalf jaar programmadirecteur van RTL. In die periode bouwde hij aan een nieuw RTL, zonder Linda de Mol. Maar van Van der Vorst mag ze altijd terugkomen. "Als we ooit weer in gesprek zouden raken, ja dan staat de deur toch open."

De Perstribune: Peter van der Vorst

Dat zei Van der Vorst zondag op De Perstribune van MAX. Hij zegt er wel bij dat De Mol nu niet direct terug hoeft te komen. "Op dit moment zijn onze programma's goed ingevuld en hebben we goede presentatoren, maar voor talent is altijd en plaats en Linda heeft dat."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Peter van der Vorst over Linda de Mol

Blockbusterstrategie

Van der Vorst wekt bij RTL aan een zogenoemde 'blockbusterstrategie'. "We hebben programma's zoals The Masked Singer en Het Perfecte Plaatje wat langer gemaakt. De fans van die programma's krijgen er toch geen genoeg van, tegelijk is het ook een bezuinigingsmaatregel." Wat daar ook bij hoort is dat er ook op donderdag al een groot amusementsprogramma gaat komen in de vorm van I Can See Your Voice.

Koninginnedag 2009

Van der Vorst werd vooral bekend door zijn rol als royaltyverslaggever. In die rol was hij ook aanwezig bij Koninginnedag 2009 toen er een aanslag werd gepleegd bij De Naald in Apeldoorn. Voor Van der Vorst is dat nog altijd een traumatische herinnering. "Voor mij is dit nog steeds een soort pijnpunt. Als ik het geluid van een hek hoor dat omvalt dan zit ik meteen weer bij dit moment." Door Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte is hij benaderd om bijvoorbeeld EMDR te volgen. Zij hadden daar ervaring mee nadat ze ooggetuige waren van de moord op Pim Fortuyn, maar Van der Vorst heeft dat advies niet opgevolgd. "Maar misschien moet ik dat toch nog eens doen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Peter van der Vorst over Koninginnedag 2009

Nu is Van der Vorst dus programmadirecteur bij RTL. Een rol die hem naar eigen zeggen goed ligt. "Mijn makersachtergrond is wel een voordeel." Tot nu toe scoren vooral The Masked Singer en Het Perfecte Plaatje goed.

De Perstribune: Peter van der Vorst

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1