appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hélène Hendriks: 'Blij dat Veronica Inside blijft'

ANP
zondag 2 augustus 2020 | MAX | Michaël Roele

Ze werd door Johan Derksen min of meer betrokken bij de rel rondom Veronica Inside, maar het tv-programma keert gewoon in de oude bezetting terug bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Hélène Hendriks is daar blij mee.

Helene Hendriks op De Perstribune

Dat zei Hendriks zondag op De Perstribune van MAX. "Ik vind het een fijn programma", voegt ze eraan toe. Wat Johan Derksen betreft zou Hélène Hendriks de plek van Wilfred Genee innemen. Hendriks dacht daar anders over, maar heeft wel met Wilfred Genee over de rel gesproken. Verder wil ze er niet te veel over kwijt. "Het is nu rustig. Als ik daar nu iets over ga zeggen wordt het weer een storm."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Helene Hendriks over VI

'Veronica Inside niet seksistisch'

Hélène Hendriks heeft een warme band opgebouwd met de heren van VI. Op vrijdagavond kwam ze vaak kort in het programma om de programmering van Fox Sports te promoten. Daar werden veel opmerkingen over haar verschijning gemaakt. Hendriks heeft daar nooit moeite mee gehad, sterker nog, ze vond het altijd leuk. "Ik vind het helemaal dikke prima. Ik vind hier niets seksistisch aan."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Helene Hendriks over de grappen van VI over haar

Turnen 'grote liefde'

Zelf is Hélène Hendriks sportief opgegroeid. Ze speelde Hoofdklasse hockey, maar haalde het Nederlands team niet. "Mijn droom was altijd om naar de Olympische Spelen te gaan als sportster. Ik zou mijn hele werkcarrière daarvoor opgeven." Ook deed Hendriks aan turnen als kind. "Turnen was mijn grote liefde." Het schandaal binnen de Nederlandse vrouwenploeg raakt haar. "Ik vind het lastige materie. Als je topsport bedrijft is dat meer Spartaans dan geen topsport, daar horen bepaalde regels bij." Wel vindt Hendriks het terecht dat Vincent Wevers op non-actief is gesteld. "Er moet een onderzoek komen", zegt Hendriks. 

Vanaf komende vrijdag is Hélène Hendriks weer te zien op tv met de VI-heren bij de uitzendingen rondom de Champions League.

Helene Hendriks op De Perstribune

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1