appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

De Mediaweek Awards: De Geknipte Gast en Giel Beelen

De Perstribune
zondag 31 mei 2020 | MAX | Michaël Roele

Elke week kiest mediadeskundige Ron Vergouwen het tv- en radiomoment van de week bij De Perstribune van MAX. Deze week is zijn keuze gevallen op het ontroerende interview van Ozcan Akyol met André van Duin in De Geknipte Gast, en op een grap van Giel Beelen.

De Mediaweek Awards: week 22

De Geknipte Gast

Het tv-moment van de week komt uit het NPO 2-programma De Geknipte Gast van Ozcan Akyol. Daarin was André van Duin afgelopen week te gast. "Dat knippen is vanwege corona weggevallen. Maar het gesprek bleef en was ontroerend", volgens Ron Vergouwen. Dat is volgens Vergouwen bijzonder omdat het knippen toch een essentieel onderdeel van het programma is. "Toch alsof je The Voice maakt zonder stoelen of Wie is de Mol? zonder mol."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
TV-moment van de week: De Geknipte Gast

De grap van Giel Beelen

Eigenlijk vindt Ron Vergouwen het helemaal geen originele grap, want hij maakt hem vaker, maar Giel Beelen deed voorkomen alsof hij zijn laatste uitzending op Radio Veronica maakte. Beelen had het over "de laatste uitzending van mij." Maar het zat iets anders in elkaar. "Hij bedoelde de laatste aflevering van de maand mei", zegt Ron Vergouwen. Toch trapten enkele mensen er wel in. "Er gaan al langer geruchten dat hij weggaat. Ik zou zeggen, jongens, altijd even de feiten checken!"

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Het radiomoment van de week van Giel Beelen

Bloopers

In een liveprogramma op de radio gaat nog wel eens iets mis. Daarom heeft Ron Vergouwen ook elke week aandacht voor de meest hilarische bloopers van de week. Deze week aandacht voor onder meer: Bas van Werven die vergat welk programma hij presenteert op BNR, Petra Possel van Mangiare die last heeft van een bijzondere bacterie. Ook komt Ron Brandsteder nog even langs inclusief een heuse rectificatie van Ron Vergouwen zelf! 

Ron Vergouwen: "Hiermee zet ik een punt achter mediaweek 22, de nieuwe mediaweek is officieel begonnen. Ik houd mijn hart vast."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1