appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Familie Van der Goot: 'Wij zijn verhalenvertellers'

De Perstribune
zondag 31 mei 2020 | MAX | Michaël Roele

De familie Van der Goot is al decennia een bekende naam in de Nederlandse mediawereld. Vader Leo en zonen Jelte en Wytse hebben allemaal een ander pad bewandeld. Wel hebben ze één ding duidelijk gemeen: "Wij zijn verhalenvertellers."

De familie Van der Goot op De Perstribune

Dat zei vader Leo van der Goot zondag op De Perstribune van MAX. De gehele familie Van der Goot was daar te gast, inclusief moeder José van der Ven. Leo van der Goot werkte onder meer als radio-DJ en later als televisieregisseur. In die laatste rol betrok hij zijn zonen al vroeg bij de media. Jelte en Wytse speelden figurantenrollen in de serie Willem van Oranje in de jaren 80.

Extra bewijzen

Wytse van der Goot werkt tegenwoordig als voetbalcommentator en presentator bij Veronica en Ziggo Sport. Hij mocht vorig jaar het commentaar doen bij de Champions Leaguewedstrijd Real Madrid - Ajax, maar hij begon als stagiair binnen het bedrijf waar zijn vader werkte.

In het begin werd Wytse daar wel raar op aangekeken. "Daar heb ik me af en toe wel terecht tegen moeten verdedigen." Jelte van der Goot herkent dat, maar ziet ook voordelen in de kruiwagen van vader Leo. "Je wordt vaak juist extra getest heb ik de indruk."

Jelte van der Goot is de sidekick van Frank Dane in de 538 Ochtendshow. Hiervoor heeft hij met veel bekende grote namen gewerkt, zoals Edwin Evers en Ruud de Wild. Met Frank Dane heeft hij nu een goede klik. "Het is belangrijk om te zien hoe je de ander aan kunt vullen. Dat is een beetje zoeken. In zijn interviews is Frank bijvoorbeeld heel sterk."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Hoe Jelte en Wytse van der Goot de media inrolden

Wytse van der Goot deed als jonge hond in 2004 nog mee aan de commentatortalentenjacht Komt Dat Schot. Hierin werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld. Volgens Theo Reitsma had hij niet altijd even goed spelinzicht. Vorig jaar zei Reitsma echter in De Perstribune dat Wytse van der Goot de meest getalenteerde commentator van dit moment is.

Andere achternaam 

Leo van der Goot werd op den duur zo bekend met zijn mediawerk dat zijn vrouw José zelfs haar eigen achternaam weer aan nam. "'Ben je soms familie van hem?' vroegen ze dan. Daar had ik geen zin in." Later verdween Leo van der Goot wat meer naar de achtergrond toen hij directeur van RTL werd.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1