appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk 2021

ANP
donderdag 21 mei 2020 | NOS | NTR | Redactie

Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk voor 2021. Dat is zojuist bekend geworden. In Nieuws en Co vertelt Hanna Bervoets wat we kunnen verwachten.

Ze wist al sinds december dat zij de schrijver wordt van het Boekenweekgeschenk voor 2021. Het geheimhouden was geen opgave. "Ik vond het juist wel lekker dat de afgelopen maanden niemand over mijn schouder meekeek. Dat gaf rust."

Liever luisteren?

Een eerste versie ligt dan ook al klaar, na vijf maanden schrijven. "Ik laat het boek voor nu even liggen. Rond de zomer pak ik het weer op om te kijken of ik er dan nog steeds blij mee ben."

Wie bepaalt wat normaal is?

Maar, waar gaat het boek over? "Het verhaal volgt een groep content moderators die op social media verantwoordelijk zijn voor het kiezen wat wel en niet mag blijven staan. Er komen ook grotere verhaallijnen: wie bepaalt wat normaal is en wat geoorloofd is?"

Het idee voor het verhaal was al voor corona bedacht, maar Bervoets erkent dat het door de pandemie een nieuwe relevantie heeft gekregen. "In mijn boek komen ook complottheorieƫn aan bod, net als nu in het echt. Het valt allemaal samen."

De Boekenweek 2021 vindt volgend jaar plaats van 6 tot en met 14 maart. Bij aankoop van Nederlandstalige boeken in die week krijgen lezers het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets gratis erbij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1