appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Martijn Koning en de coronakilo's: Ribeye, taart en waarom planken vreselijk is

ANP
dinsdag 19 mei 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Nederlanders roken en drinken meer en bewegen minder in coronatijd. Cabaretier Martijn Koning kan daar over meepraten. De afgelopen weken is hij vooral aangekomen, zegt hij in Spraakmakers. "Het klinkt wel heel heftig als je het zo zegt, maar ik ben inderdaad walgelijk dik geworden." 

Stand.nl: Gezond leven in deze coronacrisis is gemakkelijker gezegd dan gedaan
1600 Nederlandse wetenschappers en andere zorgprofessionals doen een oproep aan de politiek, bevolking en industrie: we moeten nu ook écht actief werk maken van onze gezondheid. 

Routine 

Koning is columnist en tekstschrijver, maar staat ook geregeld op het podium. Met corona is zijn werkroutine en trainingsritme verloren gegaan. "Ik heb gisteren nog geplankt. Planking is echt vreselijk." 

De afgelopen weken kwam hij 10 kilo aan. "Mijn personal trainer baalt ook heel erg!" 

Horeca sponsoren  

Eén voordeel is dat hij de lokale horeca bijzonder steunt. "Ik ga veel minder naar de supermarkt. Bijna alle restaurants hebben bezorgservice. Ik heb de afgelopen week dus veel ribeye en taart gegeten."  

In Spraakmakers vertelde psycholoog Andreas Wismeijer dat nieuwe gewoontes het beste aan te leren zijn met een nieuwe routine. Koning: "Ik moet nu die discipline weer hervinden. Routine aanleren duurt minstens een maand. Ik kom nu toe tot een dag of drie." 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1