appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

VVD-prominent Ed Nijpels noemt cultuurbeleid Brabant 'onbegrijpelijk'

ANP
dinsdag 12 mei 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Voormalig VVD-minister Ed Nijpels vindt het cultuurbeleid van de coalitie in Noord-Brabant – waar ook zijn eigen VVD inzit – een belediging naar alle mensen die met cultuur bezig zijn. Dat zegt hij in Spraakmakers

Nijpels hekelt het coalitieakkoord van onder andere VVD, CDA en FvD in Noord-Brabant, waar cultuur voortaan 'vrije tijd' heet. "Het woord kunst komt er niet eens in voor." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ed Nijpels in Spraakmakers

De oud-burgemeester van Breda is opgegroeid in Brabant en noemt het "onbegrijpelijk" dat in een provincie die "barst" van de culturele uitingen, dit onderwerp gewoon is "weggeschreven".  "Ik woon niet meer in Brabant, maar als ik er nog had gewoond, had ik mijn eigen VVD erop aangesproken."

Ook benoemt hij de kaalslag op cultuur die is ontstaan door kabinet Rutte I. Hij vestigt zijn hoop op minister Van Engelshoven, máár: "met één toezegging van 300 miljoen gaat de culturele sector het niet redden." 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1