appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
STER Advertentie

Willibrord Frequin: 'Beter Laat Dan Nooit, beste programma waar ik in zit'

De Perstribune
zondag 10 mei 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Willibrord Frequin is weer helemaal terug op de buis. Samen met Barrie Stevens, Peter Faber en Gerard Cox is hij te zien in het programma Beter Laat Dan Nooit, waarin de heren op reis gaan door Zuid-Amerika. Frequin noemt het het beste programma waar hij ooit aan mee heeft gedaan.

Willibrord Frequin op De Perstribune

Dat zei hij zondag op De Perstribune van MAX. De inmiddels 78-jarige journalist en programmamaker werd vooral bekend met programma’s als Brandpunt en De Week van Willibrord, maar Beter Laat Dan Nooit vindt hij van dat alles de mooiste ervaring.

Hoofdenaffaire

Willibrord Frequin maakte jarenlang reportages over de hele wereld voor Brandpunt. In 1989 kwam daar abrupt een einde aan door de 'hoofdenaffaire'. Frequin maakte een reportage over handel in lichaamsdelen van mensen, waaronder schedels. Maar later bleek dit niet waar te zijn. In de uitzending van De Perstribune wilde Frequin het er eigenlijk niet over hebben. "Ik word er zelfs nu nog mee lastig gevallen. Ik heb er 5 jaar niet van geslapen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Willibrord Frequin over de 'hoofdenaffaire'

Gijzeling NOS-gebouw 2015

Frequin deed in de uitzending van De Perstribune een opvallende uitspraak over Herman van der Zandt en de NOS. In 2015 drong Tarik Z. binnen op de redactie met - naar later bleek - een nepwapen. Anchor Van der Zandt en de redactie besloten het pand te verlaten. Willibrord Frequin vindt dat tot op de dag van vandaag onbegrijpelijk. "Je bent journalist, daar heb je voor gekozen. En er gebeurt voor je neus iets en dan zeg je 'jongens we gaan weg'. Ik vind dat laaghartig."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Willibrord Frequin over de NOS-gijzeling in 2015
 

Willibrord Frequin is elke dinsdagavond om 20:30 uur te zien in het programma Beter Laat Dan Nooit op RTL 4.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1