appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De coronacrisis in gedichten: Huub van der Lubbe (De Dijk) draagt voor

ANP Kippa
vrijdag 17 april 2020 | AVROTROS | Humberto Twitter

Veel mensen associëren nummers van De Dijk met de situatie waarin we nu op dit moment leven. Humberto Tan besluit voorman Huub van der Lubbe eens te bellen, om te vragen wat de zanger daar eigenlijk zelf van vindt. Wat blijkt: Van der Lubbe schrijft in coronatijd dagelijks gedichten over de situatie.

Huub van der Lubbe draagt twee gedichten voor

Tan denkt zelf vaak aan het liedje 'Dat zou mooi zijn' van De Dijk, als hij denkt over de tijd waarin we nu leven.

Het hele systeem onder ogen zien

Maar vindt Van der Lubbe dat zelf eigenlijk op de situatie passen waarin we nu leven? "Ik heb dit niet met de coronacrisis in mijn hoofd geschreven, natuurlijk. Het past op heel veel situaties, maar ook op deze, ja. Het roept bij mij op om het hele systeem eens even onder ogen te zien", zegt Van der Lubbe. 

De voorman van De Dijk schrijft zelf nu dagelijks gedichten, die volgens Humberto Tan zo in de Volkskrant zouden kunnen staan, hoofdredacteur van die krant zit ook aan tafel. "Ja, het is prachtig."

Een herijking van de waarde

Van der Lubbe vindt het belangrijk dat we in deze tijd naar de systemen in ons leven kijken en bedenken wat we daarvan vinden en of we wel op de oude manier door moeten gaan.

"Ik ben voor een herijking van de waarde. Want als ik dan nu hoor: we moeten de economie weer terug op poten helpen, dan denk ik dat we weer terugvallen in ons oude gedragen en de wereld naar de gallemiezen helpen", zegt Van der Lubbe. Daarover gaat het tweede gedicht dat hij voordraagt, te zien in bovenstaande fragment. 

Van der Lubbe bracht zelf onlangs het nummer 'Voor Altijd Jong' uit.

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1