appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Coronavirus treft ook Zuid-Afrika; inwoner Stef Bos vindt het 'surrealistisch'

Pixabay
dinsdag 31 maart 2020 | EO | Erik Samplonius

Waar zanger Stef Bos nu eigenlijk door Nederland zou moeten toeren met zijn nieuwe voorstelling, zit hij op dit moment met zijn gezin in Zuid-Afrika waar hij woont.

Hij ziet daar met eigen ogen de gevolgen van de coronacrisis, zo vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken: "Als je de situaties hier in de townships kent, weet je: je kunt mensen niet in huis houden als ze er geen hebben."

Stef Bos in de 'Lockdown Sessions' van Langs de Lijn En Omstreken

Bos vloog terug naar Zuid-Afrika op het moment dat hij hoorde dat zijn voorstellingen afgelast waren. Daar aangekomen wilde hij zijn gezin meenemen om de kinderen in de lage landen naar school te laten gaan. "Maar alle vluchten zijn er nu uitgehaald. Sindsdien zitten we hier al vier dagen in totale lockdown."

En dat is volgens Bos een probleem voor Zuid-Afrika. "Ze hebben hier een eerstewereld-lockdown, in een tweedewereldland, met een derdewereld-bevolking. Als je de situaties hier in de townships kent, weet je: je kunt mensen niet in huis houden als ze er geen hebben. Het wordt dus heel spannend de komende twee weken."

Lente 2020

Daar in Kaapstad zat Stef Bos met verwarring in zijn kop, want tegelijkertijd met de coronacrisis begon de lente ook. "Toen heb ik er een tekst over zitten schrijven en het speciaal voor jullie op muziek gezet." Het liedje was te horen in de 'Lockdown Sessions' in Langs de Lijn En Omstreken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lockdown Sessions

In het kader van het coronavirus organiseert Langs de Lijn En Omstreken de 'Lockdown Sessions'. Een artiest maakt vanuit huis een nummer. De 'Lockdown Sessions' worden op doordeweekse dagen rond 22.45 uitgezonden. Eerder deden onder andere Danny Vera, Tim Knol en Diggy Dex mee.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1