appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Jeroen van Inkel over overstap naar commerciële radio: 'Ik heb dat als heel beperkend ervaren'

Miss Podcast
woensdag 25 maart 2020 | AVROTROS | Redactie

In Miss Podcast bespreken bekende Nederlanders de belangrijkste geluiden uit hun leven. Voor radio-dj Jeroen van Inkel is dat onder andere Hotel California. En hij besprak zijn radio-verleden en zijn dromen.

#48 - Jeroen van Inkel recenseert Van je af is harder

Jeroen van Inkel mag nu als dj bij Radio 5 zelf zijn muziek uitkiezen. Een belangrijk onderdeel van werk voor hem. Dat merkte hij vooral toen dat niet meer kon na zijn overstap naar de commerciële omroep. "Ik heb natuurlijk op een gegeven moment ervoor gekozen om voor de commerciëlen radio te gaan maken. Dat was eigenlijk een beetje een soort utopie, een droom die we allemaal hadden toen we bij de publieke omroep Veronica zaten. We wilden eigenlijk gewoon elke dag een radioprogramma maken. We hadden toen alleen op vrijdag een uitzending."

"De enige mogelijkheid om dat te doen was een commercieel radiostation oprichten want het zag er niet naar uit dat de publieke omroep dergelijke dingen voor elkaar ging krijgen op dat moment. Dat is anders gebleken natuurlijk. Veronica ging toen commercieel, ik ging toen mee. Ja, dan kom je in een heel strak format terecht. En daar heb je dan zelf niks meer over te zeggen. Ik heb dat wel als heel beperkend ervaren."

Dromen

Van Inkel is nog lang niet klaar met radio maken. Maar hij hoopt dat wel voor een groter publiek te kunnen doen, net als vroeger. "Ik ben begonnen, toen had je op één moment terwijl je aan het praten was, drie miljoen luisteraars. Dat kun je je bijna niet voorstellen. Als je dan een grapje maakte of je deed iets bijzonders, ja dan wist iedereen het dezelfde dag."

"Mijn grote radiodroom is zoveel mensen kunnen bereiken, dat ik inderdaad ook al die mensen kan bereiken waar ik me nu op richt. Hoewel Radio 5 bij de vijftigers begint, richt ik me ook een beetje op de veertigers."Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een bestaande podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag- tot en met donderdagnacht te horen tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten in de podcastapps van iTunes, Google en de site van NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1