appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Floortje Dessing gaat terug naar 'het einde van de wereld'

ANP
donderdag 20 februari 2020 | AVROTROS | Ivo Evers

Al jaren reist Floortje Dessing naar verre oorden. Met veel bijzondere ontmoetingen tot gevolg. Veel van die ontmoetingen waren zo uniek dat Dessing in haar nieuwe reeks teruggaat naar deze mensen.

Floortje Dessing gaat terug naar Het Einde Van De Wereld

Er blijkt in de afgelopen 5 jaar bij veel mensen behoorlijk wat veranderd. Een van die mensen is de Nederlandse Miriam die in Nieuw-Zeeland woont. Zij leefde jarenlang met haar man in de wildernis met alleen een tent en een rugzak.

Nomadenbestaan

Miriam en haar man moesten hun nomadenbestaan noodgedwongen opgeven nadat haar man ernstig ziek werd. "Hij is helemaal teruggeworpen naar een leven onder een dak en een koelkast. Weliswaar wel in de natuur, maar hun leven is totaal veranderd."

Dol op Nederland

Ondanks de mooie verhalen die ze tijdens het maken van haar programma tegenkomt, verwacht Floortje niet dat ze zelf ooit naar het einde van de wereld zal verhuizen. "Ik ben dol op Nederland. Hier zitten mijn familie en vrienden. Maar ik mis wel het dicht bij de natuur zijn."

Floortje Terug Naar Het Einde Van De Wereld is vanavond, na DNA onbekend, om 21.25 uur, te zien op NPO1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1