appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Winfried Baijens: Radicale aanhanger van de nuance

De Perstribune
zondag 26 januari 2020 | MAX | Michaël Roele

NOS-presentator Winfried Baijens wil het nieuws begrijpelijker maken. Daarom is hij de YouTube-serie ‘Achter de headlines’ gestart. Hiervoor ging hij onder meer in gesprek met klimaatactivisten van Extinction Rebellion.

Winfried Baijens op De Perstribune

Zondag vertelde Baijens hierover op De Perstribune van MAX. De aflevering met Extinction Rebellion kwam Baijens op veel kritiek te staan van tegenstanders. Zelf denkt hij niet dat er een activist in hem schuilt: “Ik zie mezelf als een radicale aanhanger van de nuance.”

Winfried Baijens is vooral bekend als presentator van het Radio 1 Journaal, het NOS Journaal en als oud-presentator van het Jeugdjournaal. Als jonge jongen was Baijens al bezig met het nieuws. Hij zag zichzelf wel als verslaggever verhalen vertellen, maar zeker niet als presentator: “Dat vond ik hele vervelende ijdele mensen.”

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Winfried Baijens vond presentatoren maar ijdele mensen

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1