appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Raoul Heertje: 'Alles in Israël ligt gevoelig'

De Perstribune
zondag 22 december 2019 | MAX | Michaël Roele

Cabaretier en programmamaker Raoul Heertje keerde samen met documentairemaker Frans Bromet terug naar Israël, het land waarin Heertje een deel van zijn jeugd doorbracht. Zondag was hij te gast op De Perstribune van MAX.

Cabaretier Raoul Heertje te gast op De Perstribune van MAX

Zijn Joodse roots deden Raoul Heertje besluiten om na zijn middelbare schooltijd naar Israël te verhuizen. Hier bracht hij enkele jaren door als student en werd hij lid van de socialistisch zionistische jeugdbeweging en ging naar Israël vanuit het Zionistische ideaal, een Joodse staat.

Terug naar Nederland

Toch keerde Heertje enkele jaren later gedesillusioneerd terug naar Nederland. Eén van de redenen daarvoor waren de gepolariseerde verhoudingen tussen Israëliërs onderling: "Hier in Nederland kan je best een vriend van de VVD hebben als jij van de PvdA bent want hier gaat het nergens over. In Israël is dat anders."

De achtdelige serie Het Israël van Heertje en Bromet is vanaf 22 december te zien bij de NTR op NPO2.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1