appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Mangiare!
STER Advertentie

#TrendingVandaag: Wilders zet zich in voor katten en op naar de snackbar

ANP
woensdag 27 november 2019 | AVROTROS | Radio EenVandaag Twitter

Wat is er trending op Twitter en wat gaat viral? Ruben Messelink zet het voor je op een rijtje in Radio EenVandaag. Met vandaag: met z'n allen naar de snackbar, Geert Wilders roept een katten-hashtag in het leven en meer. 

#TrendingVandaag

Oud-deelnemer Temptation Island blij dat programma stopt

Het blijft rommelen bij RTL nadat de zendergroep aankondigde te stoppen met Temptation Island, De Villa en Love Island. Peter van der Vorst, de baas bij RTL, maakte dat besluit bekend nadat tijdens een aflevering van De Villa een mannelijke kandidaat zich vergreep aan een dame die aan het slapen was. RTL heeft de beelden uitgezonden en zette er nog een vrolijk deuntje onder.

Peter van der Vorst wordt op Twitter veel toegejuicht, omdat hij nu stopt met dit soort programma's. En ook oud-deelnemers aan dit soort reality programma's reageren vandaag opgelucht blij. Zo vertelt oud-deelnemer Rosanna tegen Grazia dat programmamakers deelnemer Alex dwongen om naakt naast haar te gaan liggen. De kans dat dit genre terugkomt bij RTL lijkt hierdoor nog kleiner te worden.

België probeert mensen naar de snackbar te krijgen

We worden met z'n allen langer maar helaas ook dikker, blijkt uit cijfers van het CBS. En terwijl 'wij' het nationale preventieakkoord hebben om daar wat aan toe doen, zitten onze zuiderburen deze week middenin de Nationale Frietweek, bedoeld om mensen naar de frietkotten te krijgen. Zo worden in de grote steden frietzakken geplaatst bij allerlei standbeelden. Bijvoorbeeld Jan Palfijn en stripfiguren Annemieke en Rozemieke smikkelen van een dikke zak friet. Ook worden haaientanden op straat met gele verf omgetoverd tot frietzakken. Dit alles met de reden dat de populariteit van 'het frietkot' onder druk staat.

Geert Wilders begint #vrijheidvoordekat

Het zijn misschien wel de meest beruchte seriemoordenaars van Nederland... de huiskat. 140 miljoen slachtoffers maken ze alleen al in Nederland. Moet de kat nu binnen blijven of niet? Volgens het EU-recht wel, zeggen onderzoekers. Geert Wilders vindt in elk geval van niet. Hij heeft de hashtag vrijheidvoordekat in het leven geroepen.

 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De rijdende rechter, meester Frank Visser heeft laten weten dat loslopende katten weliswaar een grote frustratie zijn bij veel mensen, maar dat een verbod simpelweg niet te handhaven is. Het Tilburgse raadslid Hans Smolders trekt zich daar ondertussen weinig van aan, hij gaat in de raad een wetsvoorstel doen om loslopende katten te verbieden.

Dit zijn de meest brave en stoute namen van Engeland

Tot slot nog een opvallend onderzoek in Engeland. Daar hebben ze uitgezocht welke namen naar verhouding het vaakst straf krijgen op school en welke namen nu juist het meest braaf zijn. Het onderzoek werd gedaan onder 27.000 kinderen om het de kerstman allemaal wat makkelijker te maken. De uitslag:

De meest brave jongensnamen: Jack, Joshua en Harry. Bij de meisjes zijn dat: Sophie, Jessica, Olivia. Dan de stoutste namen: Liam, Jacob en Jamie. Bij de vrouwen: Alexandra, Ester, Faith.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1