appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

#TrendingVandaag: Zwarte Piet en nieuwe schoenen voor dokters en verplegers

EPA
maandag 18 november 2019 | AVROTROS | Radio EenVandaag Twitter

Klikken, swipen, liken. Wat is er #TrendingVandaag? Lammert de Bruin van Radio EenVandaag zet het voor je op een rijtje. 

Scheidsrechter legt uit hoe staking wedstrijd voor hem was

De scheidsrechter die gisteren de wedstrijd staakte vanwege racistische spreekkoren tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior, heeft in een interview uitgelegd hoe de wedstrijd voor hem was. 

De nog jonge scheidsrechter Laurens Gerrets uit Capelle aan den IJssel vertelt aan RTV Rijnmond zijn verhaal van wat er gisteren op het veld gebeurde. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moeder wordt boos in trein om Zwarte Piet opmerking  

Een filmpje van een woordenwisseling in een trein wordt veel gedeeld. Op de beelden is een vrouw te horen die twee oudere mensen in de trein filmt en beschuldigt van racisme. Volgens de filmende vrouw zou de oudere vrouw haar zesjarige dochtertje in het voorbijgaan hebben uitgemaakt voor Zwarte Piet. Het echtpaar hoort haar tirade zwijgend aan.

In de deuropening staat een conducteur die niet goed weet wat hij met de situatie aan moet. De filmende vrouw wil dat de politie erbij komt. Onduidelijk is waar en wanneer het filmpje is opgenomen en hoe het is afgelopen. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weg met Crocs: Nike komt met schoen voor verplegers en dokters

Eindelijk gaat iemand de strijd aan tegen de Crocs. Al jarenlang is dat schoeisel een veel gezien modestatement in Nederlandse ziekenhuizen, maar genoeg is genoeg vindt schoenenmerk Nike. Ze hebben nu een schoen ontworpen speciaal voor verplegend personeel en dokters. De schoen is met één hand aan te trekken, is beschermd tegen vlekken en dankzij de stevige hiel met soepele zool perfect voor lange dagen, schrijft het AD.

Basis voor het ontwerp is een onderzoek waaruit blijkt dat dat Amerikaanse ziekenhuisverplegers vaak maar een uurtje kunnen zitten. En ze lopen dagelijks zo’n 6 tot 8 kilometer. Het bedrijf werkte samen met professionals uit Amerikaanse ziekenhuizen om die uitdagingen aan te pakken. De schoen is volgens het bedrijf zelfs ontworpen ‘met het oog op eenvoud’. Dus geen veters, makkelijk schoon te houden en een flexibele tussenzool. 

Nike brengt de schoen in verschillende varianten uit, waarvan er zes ontworpen zijn door patiënten uit het kinderziekenhuis in Oregon in de Verenigde Staten. De opbrengst daarvan gaat volledig naar het ziekenhuis. Volgens Nike zijn de schoenen vanaf 7 december verkrijgbaar. Wat ze gaan kosten is nog niet bekend.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1