appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Wat is de toekomst van Sesamstraat?

ANP
woensdag 13 november 2019 | EO | NOS | Nicole de Jong

Bert en Ernie, het Koekiemonster en Pino: het zijn personages die vijftig jaar geleden het levenslicht zagen op de Amerikaanse televisie in Sesame Street. De formule waaide een aantal jaar later over naar Nederland, en ook hier werd het een succes. Maar hoe ziet de toekomst van Sesamstraat eruit? In Langs de Lijn en Omstreken waren acteurs Gerda Havertong en Arjan Smit te gast. 

Wat is de kracht van 50 jaar Sesamstraat?

De opnames van het populaire kinderprogramma liggen nu stil, en de komende twee jaar worden er afleveringen herhaald. "Ik ben bang dat de opnames ook stil blijven liggen", vertelde Arjan Smit. "We weten ook echt niet hoe het verder zal gaan."

"Er wordt vaak gezegd dat het programma oud is en kinderen geen televisie meer kijken", aldus Gerda Havertong. Toch denkt ze niet dat dat de juiste reden is. "Sesamstraat is een weerspiegeling van de samenleving, en die is niet veranderd. Het staat zo dichtbij datgene wat zich allemaal in het dagelijks leven van kinderen afspeelt."

Langdurig ziek

Eens in de zoveel tijd werd er een nieuw karakter toegevoegd aan Sesamstraat en Gerda heeft wel een suggestie. "Ik heb gesmoesd met een regisseur en voorgesteld of het niet een idee is om wat met een dement persoon te doen. Veel kinderen maken in hun omgeving mee dat iemand langdurig ziek is en een programma als Sesamstraat leent zich daarvoor."

Op de vraag of de acteurs weer mee willen doen aan nieuwe opnames van Sesamstraat, hoeven ze dan ook geen seconde na te denken. "We doen dan gewoon weer vrolijk mee."

Luister het hele gesprek hier terug: 

Wat is de kracht van 50 jaar Sesamstraat?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1