appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

#TrendingVandaag: Influencers en hun imagoprobleem en de nieuwe Star Wars trailer

AFP
dinsdag 22 oktober 2019 | AVROTROS | Radio EenVandaag Twitter

Sommigen van ons brengen er uren op door: het internet. Wat is er #TrendingVandaag en waar wordt veel over gesproken? Lammert de Bruin praat Suzanne Bosman bij in Radio EenVandaag.

Niemand vertrouwt influencers meer

Het zijn de supersterren van deze tijd: influencers. Maar ze blijken met een levensgroot imagoprobleem te kampen. Uit nieuw onderzoek van de Reputatiefabriek blijkt namelijk dat maar liefst 86% van de internetgebruikers zegt dat ze influencers niet vertrouwen.

Het online publiek wordt moe van alle gesponsorde producten in hun feed. Daarnaast worden ze steeds meer bewust van het feit dat influencers worden betaald om producten van merken te promoten. En dat tast de geloofwaardigheid en de authenticiteit van de influencer aan. 

Voor het onderzoek zijn meer dan duizend mensen ondervraagd. Zo’n 60% zegt online influencers te volgen. Toch geeft maar 14% van het online publiek aan bepaalde influencers ook echt te vertrouwen. Hun wantrouwen komt voornamelijk door: oneerlijke captions (72%), het promoten van een onrealistische levensstijl of het afbeelden van te bewerkte foto’s (69%) en het ontdekken van fake-volgers (68%).

Ondanks dit wantrouwen geeft meer dan de helft van de mensen aan wél vertrouwen te hebben in het nieuwe fenomeen: micro-influencers. Dit zijn de zogenoemde onbekende influencers met 50.000 of minder volgers, denk aan foodbloggers, fitnessgoeroes of reizigers.

Broer van Pablo Escobar dreigt Elon Musk met rechtszaak 

Roberto Escobar, de broer van Pablo Escobar, heeft zijn peilen gericht op Tesla CEO, Elon Musk. Maar waar zijn broer conflicten oploste door zijn tegenstanders om te leggen, stapt Roberto naar de rechter. Hij dreigt met een rechtszaak en een claim van 100 miljoen dollar. 

Volgens Robert Escobar (72 en oud boekhouder van het Medellín drugskartel) heeft Elon Musk een ontwerp van hem en zijn broer gestolen. Het gaat om het ontwerp van een vlammenwerper. Volgens Escobar heeft Musk het idee gestolen toen hij in 2017 de Escobar Compound bezocht en daar de speelgoed vlammenwerpers zag van het drugskartel, die gebruikt werden om geld aan te steken voor warmte. \

Tegen de Telegraph vertelt hij een rechtszaak aan te zullen spannen met een claim van 100 miljoen dollar. "Hij weet precies wat hij ons heeft geflikt", zegt hij tegen de krant.  

Nieuwe Star Wars trailer houdt gemoederen bezig

Alle Star Wars fans zijn in alle staten vandaag, want de trailer en voorverkoop van de nieuwste film werden vandaag gelanceerd. Voor de film Star Wars: The Rise of Skywalker, bundelen Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams opnieuw hun krachten en nemen ze de kijkers mee op een epische reis naar een galaxy far, far away.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het is de laatste film van de Skywalker-saga, waar nieuwe legendes worden geboren en de laatste strijd voor vrijheid gaat beginnen. Maar in de trailer wordt tot verbazing van vele fans al veel weggegeven over hoe die strijd zal verlopen. Zo is te zien dat Rey en Kylo samen het masker van Darth Vader vernietigen. Voor de echte fans misschien geen verrassing dat deze twee samenspannen, maar tot nu toe was dit in de verhaallijn niet duidelijk. De verwachting is daarom dat Lucasfilm nog wel een spectaculaire verrassing in petto heeft voor de fans. 

Star Wars: The Rise of Skywalker is vanaf 18 december 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Wil je seks met je date? Kijk dan een horrorfilm!

Het is oktober, bijna Halloween en dus de perfecte tijd om horrorfilms te kijken. En als je ook nog eens van seks houdt zit je helemaal gebakken, want uit onderzoek blijkt dat het kijken van een horrorfilm met een date vaker uitloopt op seks dan wanneer je bijvoorbeeld samen EenVandaag gaat kijken. 

Volgens een relatiecoach in de New York Post is het een kwestie van eenvoudig menselijk instinct om graag dichtbij iemand te willen zijn wanneer je bang bent. Het stamt volgens haar al uit de prehistorie om in tijden van gevaar elkaar op te zoeken voor een grotere overlevingskans. Met andere woorden: angst doet het verlangen naar seks toenemen.

Ze verwijst daarbij naar een onderzoek in Canada uit de jaren 70 waarbij mannen die over een hoge instabiele brug werden gestuurd de daar aanwezige vrouwen aantrekkelijker vonden dan mannen die over een lagere stabielere brug werden gestuurd.

Het heeft alles te maken met adrenaline en het stresshormoon cortisol die omhoogschieten wanneer je bang bent, en bloed dat sterker rond gaat pompen in je lijf (een natuurlijk effect bedoeld om zo sneller weg te kunnen rennen). Dat zijn precies dezelfde lichamelijke effecten die optreden wanneer je seksueel opgewonden raakt. En volgens de onderzoekster is daar niks mis mee, want seks kan je helpen de angst ongedaan te maken, het is volgens haar een goed anti-stress middel. 

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1