appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kees van Amstel: 'Het is toch magisch als mensen heel hard om je moeten lachen'

Kees van Amstel
donderdag 10 oktober 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter

Cabaretier Kees van Amstel is te gast in Kunststof naar aanleiding van zijn solovoorstelling Een bang jongetje dat hele enge dingen doet. Van Amstel is ook acteur, columnist en hij werkt mee aan de tv-programma's Klikbeet en Dit was het nieuws. En dan staat hij ook nog voor de klas als docent Engels.

Kees van Amstel in Kunststof

Het is toch bij elke artiest, een soort bevestiging vragen.

Kees van Amstel

Kees van Amstel werd pas op latere leeftijd cabaretier: op zijn 38e stond hij voor het eerst op een comedypodium. Waar haalde hij de moed vandaan om op die leeftijd nog te beginnen? "De beloning kan het goedmaken. Het is toch bij elke artiest, een soort bevestiging vragen. Kijk mij, zie mij, ik mag er zijn. En het is toch magisch als mensen heel hard om je moeten lachen. Dat is toch een fijn gevoel."

"Ik heb wel het gevoel dat ik harder moet vechten voor mijn plek omdat ik ouder ben. Mijn shows krijgen weliswaar 4 en 5 sterren, maar ik ben niet bekend. Programmamakers kiezen toch vaker voor cabaretiers die bekend zijn van tv."

Werk als docent

Van Amstel geeft nog steeds zo'n twee dagen les op een school in Den Haag. Zo langzamerhand zou het zonder school kunnen. "Maar school biedt me ook mentale stabiliteit", zegt Van Amstel. "Als ik het alleen van de artiestenwereld zou moeten hebben, is dat ook wel beperkt, allemaal de mening uit de krant."

Mijn leven is wel verbeterd door de combinatie school en artiestenbestaan; het is rijker geworden. Ik ontmoet ander soort mensen, krijg bijvoorbeeld interessante tips voor boeken van die artiesten. Ik wil niet zeggen dat ik gelukkiger ben nu, dat ook weer niet.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op TwitterFacebook en Instagram

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1