appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Jellie Brouwer neemt presentatie DWDD over

Jellie Brouwer in DWDD
donderdag 10 oktober 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter

Jellie Brouwer, presentator van het NPO Radio 1 programma Kunststof, nam gisteravond het programma De Wereld Draait Door over. Niet Matthijs van Nieuwkerk, maar Jellie Brouwer deed het afscheidsinterview met Rafael van der Vaart.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Een lesje in geluk en nederigheid'

Huisdichter Nico Dijkshoorn uit zijn bewondering voor interviewer Jellie Brouwer: "Ik ken geen andere interviewer die zoveel gierende levensvreugde koppelt aan vakmanschap." Hij sluit zijn gedicht af met een wens: "Jellie Brouwer die Rafael van der Vaart interviewt, en dat Tom Egbers het stralend aankondigt."

Dit is krankzinnig

Jellie Brouwer

Matthijs richt zich vervolgens tot Jellie: "Wil jij Rafael interviewen? Nu, een kwartiertje? Ik heb het voorbereid, maar gooi het zo van tafel." En zo geschiedde. Jellie Brouwer neemt plaats op de stoel van Matthijs en introduceert Rafael van der Vaart aan het publiek. Zondag wordt voor de voetballer een afscheidswedstrijd georganiseerd in Hamburg. Vorig jaar maakte de 109-voudig international bekend definitief te stoppen met voetballen.

Binnen enkele minuten weet Jellie een gevoelige snaar bij Rafael te raken, wanneer ze vraagt naar de betekenis van zijn vader voor zijn voetbalcarrière. "Toen ik stopte met voetballen heb ik mijn vader gebeld, en gezegd: sorry, ik ga stoppen." De voetballer wordt zichtbaar emotioneel: "Kunnen jullie alsjeblieft weer wisselen?"

Kunststof Radio

Benieuwd naar meer interviews van Jellie Brouwer? Luister van maandag tot en met donderdag tussen 19:30 en 20:30 uur naar Kunststof, het cultuur- en mediaprogramma van NTR op NPO Radio 1. Of luister Kunststof  terug als podcast. Volg Kunststof op TwitterFacebook en Instagram

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1