appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS-Radio 1-Journaal
STER Advertentie

Singer-songwriter Maaike Ouboter gaat helemaal alleen het theater in

Promovideo 'Voordat de tijd ons inhaalt'
woensdag 9 oktober 2019 | EO | NOS | Nicole de Jong

Ze werd in één klap bekend bij het grote publiek door haar deelname aan het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter. Ze speelde in het programma Dat ik je mis dat op vele mensen diepe indruk maakte. Nu is Maaike Ouboter terug met nieuwe nummers, die ze ten gehore gaat brengen tijdens haar voorstelling Voordat de tijd ons inhaalt. Ze vertelde erover in Langs de Lijn en Omstreken.

Maaike Ouboter gaat helemaal alleen het theater in

De naam voor haar theatervoorstelling kwam niet zomaar uit de lucht vallen, en kwam uit een lied dat op haar vorige album is verschenen. "Voordat de tijd ons inhaalt, is een uitspraak die mij fascineert. Ieder mens wordt geboren en gaat weer dood, dat is een feit. Maar wat betekent die tijd daar tussenin? Zit daar een betekenis achter? Ik ben daar altijd naar op zoek geweest."

Spanningsboog

Ze staat helemaal alleen op het podium, heel persoonlijk en dichtbij. Ze durfde deze stap pas begin dit jaar te zetten. "Het voelt veel kwetsbaarder. Ik moet in mijn eentje een spanningsboog dragen en dat kost echt meer energie."

Maaike Ouboter is van mening dat de voorstelling ook klein mag zijn. "Ik ga met deze tournee terug naar de kern. Ik ben weer terug bij het begin, en schrijf weer uit mijn hart."

Luister het hele gesprek in Langs de Lijn en Omstreken hier terug:

Maaike Ouboter gaat helemaal alleen het theater in

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1